AURAROLEPLAY.COM İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK ÇEREZ POLİTİKASI Kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak Aura Roleplay tarafından işletilen www.auraroleplay.com internet sitesini ziyaret edenlerin gizliliğini korumak Şirketimizin önde gelen ilkelerindendir. İnternet Sitesi Gizlilik Politikası ile; (1) Veri Sahiplerinin kişisel verilerinin işlenmesi, (2) Çerez Politikası ve (3) İnternet Sitesi Gizlilik Politikası’nın yürürlüğü hakkında açıklamalar yapılmaktadır. 1. VERİ SAHİPLERİNİN KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ İnternet sitemizi ziyaret etmeniz sırasında elde edilen kişisel veriler Şirketimiz tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir. Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı bilgilere www.auraroleplay.com ‘da yer alan Aura Roleplay ‘nin Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla şirketimiz tarafından KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenebilecektir: ·Şirketimiz tarafından yürütülen ürün satış faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için ilgili birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması, ürünlerin müşterilerimizin belirtmiş olduğu adrese bir an önce ulaştırılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, ·Şirketimizin müşterilerine daha hızlı ve etkin İş Stratejileri Planlanması ve İcrası, ·Şirketimiz tarafından sunulan hizmetlerden müşterilerimizi faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, ·Şirketimiz tarafından ürün ve hizmetlerinin ilgili kişilerin beğenisine sunulması, önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, ·Şirketimiz ve şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temin edilmesi. KİŞİSELVERİLERİNİZİNAKTARILDIĞITARAFLARVEAKTARIMAMACI İnternet sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda; iş ortaklarımıza, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde aktarılabilecektir. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ Kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi “kişisel veri”dir. İnternet sitemizi ziyaretiniz kapsamında kişisel verileriniz Kanun’da yer alan veri işleme şartlarına uygun olarak İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla teknik iletişim dosyaları olan çerezler (cookies) vasıtasıyla toplanmaktadır. VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz: ·Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, ·Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, ·Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, ·Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, ·Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, ·Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, ·İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme, ·Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme. Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı,www.Aura Roleplay dan ulaşabileceğiniz info@Aura Roleplay mail adresinden Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir. VERİ SAHİPLERİNİN KİŞİSEL VERİLERİNİN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINA YÖNELİK ALINAN TEDBİRLER Şirketimiz tarafından kişisel verilerin korunmasına ve veri güvenliğinin sağlanmasına verilen önem doğrultusunda, Kanun’un 12. maddesine uygun olarak, Şirketimiz tarafından veri güvenliğinin sağlanması için, ·Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, ·Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, ·Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak, ·amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır. 2.ÇEREZ POLİTİKASI İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından Çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan Çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız. ÇEREZ NEDİR VE NEDEN KULLANILMAKTADIR? Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. İnternet Sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır: ·İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek, ·İnternet Sitesini iyileştirmek ve www.Aura Roleplay üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek; ·İnternet Sitesinin, sizin ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak. ·Şirketimize daha kolay ulaşımınızı sağlamak. ·İhtiyaç duyduğunuz ürün ve konularda bilgi sahibi olmanızı sağlamak. İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZ TÜRLERİ Oturum Çerezleri(SessionCookies) Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin İnternet Sitesini ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanızın sağlanmaktadır. Kalıcı Çerezler (PersistentCookies) Kalıcı çerezler İnternet Sitesinin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler tercihlerinizi hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla cihazınızda depolanır. Kalıcı çerezlerin bazı türleri; İnternet Sitesini kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir. Kalıcı çerezler sayesinde İnternet Sitemizi aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda İnternet Sitemiz tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur. İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER Kişiselleştirme Çerezleri(Customization Cookies) Kullanıcıların tercihlerini farklı internet sitesinin farklı sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin, seçmiş olduğunuz dil tercihinizin hatırlanması. Analitik Çerezler(Analytical Cookies) Analitik çerezler ile internet sitesini ziyaret edenlerin sayıları, internet sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, internet sitesi ziyaret saatleri, internet sitesi sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir. Otantikasyon Çerezleri (Authentication Cookies) Ziyaretçiler, şifrelerini kullanarak internet sitesine giriş yapmaları durumunda, bu tür çerezler ile, ziyaretçinin internet sitesinde ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir. ÇEREZLERİN KULLANIMI VERİ SAHİPLERİ TARAFINDAN ENGELLENEBİLİR Mİ? Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz. ·Adobe Analytics ·AOL ·Google Adwords ·Google Analytics ·Google Chrome ·Internet Explorer ·MozillaFirefox ·Opera ·Safari Örnek olarak, “Google Chrome -> Ayarlar -> Gelişmiş -> Gizlilik ve Güvenlik -> Site Ayarları -> Çerezler ve Site Verileri -> Sitelerin çerez verilerini kaydetmelerine ve okumalarına izin ver”seçeneği ile yönetebilirsiniz. “Internet Explorer -> Ayarlar -> İnternet Seçenekleri -> Gizlilik -> Gelişmiş ayarlar”menüsünden yönetebilirsiniz. Çoğu Internet gezgini aşağıdakileri yapmanıza olanak tanır: ·Kaydedilmiş çerezleri görüntüleme ve dilediklerinizi silme ·Üçüncü taraf çerezleri engelleme ·Belli sitelerden çerezleri engelleme ·Tüm çerezleri engelleme ·Internet gezginini kapattığınızda tüm çerezleri silme Çerezleri silmeyi tercih ederseniz ilgili web sitesindeki tercihleriniz silinecektir. Ayrıca, çerezleri tamamen engellemeyi tercih ederseniz www.Aura Roleplay ‘ye ait web siteleri dahil olmak üzere birçok web sitesi ve dijital platform düzgün çalışmayabilir. Mobil Cihazınızda Çerezleri Kontrol etmek için ; Apple Cihazlarda; ·”Ayarlar -> Safari -> Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Sil”adımları ile tarama geçmişinizi ve çerezleri temizleyebilirsiniz. ·Çerezleri silip geçmişinizi tutmak için “Ayarlar -> Safari -> İleri Düzey -> Web Sitesi Verileri -> Tüm Web Sitesi Verilerini Sil”adımlarını izleyebilirsiniz. ·Siteleri ziyaret ederken geçmiş verilerinin tutulmasını istemiyorsanız; o”Safari -> simgesi -> Özel -> Bitti”adımlarını izleyerek özel dolaşımı aktif hale getirebilirsiniz. ·”Ayarlar -> Safari -> Tüm Çerezleri Engelle”adımları ile çerezleri engelleyebilirsiniz. Ancak; çerezleri engellediğinizde bazı web siteleri ve özellikler düzgün çalışmayabilir. Android Cihazlarda; ·”Chrome uygulaması -> Ayarlar -> Gizlilik -> Tarama verilerini temizle -> Çerezler, medya lisansları ve site verileri -> Verileri Temizle”seçeneği ile çerezlerinizi temizleyebilirsiniz. ·”Chrome Uygulaması -> Ayarlar -> Site Ayarları -> Çerezler”seçeneği ile çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz. 3.İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI’NIN YÜRÜRLÜĞÜ İnternet Sitesi Gizlilik Politikası 24.02.2020 tarihlidir. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda yürürlük tarihi güncellenecektir. Gizlilik Politikası Şirketin internet sitesinde (www.auraroleplay.com) yayımlanır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur.